Obavještenje o terenskim aktivnostima anketara Uprave za statistiku tokom aprila, maja i juna 2024. godine
Novosti

26.12.2016
Indeksi proizvodnje i prometa u industriji,novembar 2016.godine

Industrijska proizvodnja u Crnoj Gori u novembru bilježi rast u odnosu na prethodni mjesec 9,6% i u odnosu na prosječnu proizvodnju iz prethodne godine 5,3%, dok bilježi pad u odnosu na isti mjesec prethodne godine 8,9% i u odnosu na isti period prethodne godine 5,6%.
 
Sektorski posmatrano, u periodu januar-novembar ove godine u odnosu na isti period prethodne godine dva sektora su zabilježili pad proizvodnje: vađenje ruda i kamena 20,5% i prerađivačka industrija 8,7%, dok sektor snabdijevanje električnom energijom, gasom, parom i klimatizacija bilježi rast 2,0%.
 
Indeks prometa u industriji u Crnoj Gori u novembru bilježi pad u odnosu na prethodni mjesec 0,6%, u odnosu na isti mjesec prethodne godine 12,8%, u odnosu na prosječni promet iz prethodne godine 16,7% i u odnosu isti period prethodne godine 23,0%.
 

Sektorski posmatrano, u periodu januar-novembar ove godine u odnosu na isti period prethodne godine sektor vađenje ruda i kamena je zabilježio pad prometa 45,3% i sektor prerađivačka industrija 18,8%. 

Saopštenje


.