Novosti

16.04.2014
O B R A Z L O Ž E N J E

 

U skladu sa članom 10 Uputstva za pripremu i objavljivanje Kalendara objavljivanja statističkih podataka, broj 01-1418 od 30.04.2012.godine, Zavod za statistiku, daje sljedeće

 

                                             O B R A Z L O Ž E N J E

 

Zakonom o izmjenama Zakona o finansiranju političkih partija ( „Sl. List CG“, br. 10/14) je određeno da se „ zabranjuje zaključivanje  svih ugovora o radu koje propisuje Zakon o radu uključujući i posebne ugovore o radu od dana raspisivanja do dana održavanja izbora i mjesec dana  posle održavanja izbora uključujući i ...ostale razne ugovore o djelu“ ( član 12),  pa iz tih razloga ne mogu biti angažovani anketari, operateri, kontrolori i supervizori po osnovu ugovora o djelu, koji vrše poslove terenskog prikupljanja, unosa, šifriranja i kontrole prikupljenih podataka.

Kako je jedan od osnovnih zadataka rada Zavoda za statistiku proizvodnja i pravovremena diseminacija  zvaničnih statističkih podataka, što je u skladu sa vizijom i misijom našeg rada, to će decidna primjena gore navedenog zakona, dovesti do kašnjenja u objavljivanju zvaničnih statističkih podataka, na datum kada su podaci morali biti objavljeni  po Kalendaru objavljivanja statističkih podataka za 2014. godinu i u skladu sa Godišnjim planom zvanične statistike za 2014. godinu ( „Sl. List CG“, broj 13/14).

 

                                                                                               D I R E K T O R I C A

 

                                                                                                mr  Gordana Radojević


.