Novosti

01.07.2024
Monstat poziva IT kompanije da se prijave na tender

Iznos za softver povećan na 30.249 eura

Uprava za statistiku (Monstat) objavila je danas četvrti tender za nabavku softvera, koji će građani koristiti za kontrolu podataka o etničko - kulturološkim karakteristikama iz popisa stanovništva, domaćinstava i stanova.

S obzirom na dosadašnju nezainteresovanost za postupak, Monstat je odlučio da poveća vrijednost tendera da bi dodatno motivisao kompanije da se prijave. 

Prethodni tender nije uspio jer nije dostavljena nijedna ponuda, na drugom je bila jedna ali je odbijena zbog neispravne dokumentacije, a na prvom pozivu nije bilo zainteresovanih.

U cilju uspješnog realizovanja aktuelnog poziva, Uprava za statistiku je povećala vrijednost javne nabavke na iznos od 24.999 eura bez poreza na dodatu vrijednost, odnosno 30.249 eura, sa PDV-om. 

Dosadašnji iznos je bio 20.000 eura sa PDV-om, odnosno 16.529 eura bez PDV-a.

Vjerujemo da će se IT kompanije, svjesne značaja izrade softvera, prijaviti na tender i time doprinijeti kvalitetnom i pravovremenom objavljivanju rezultata popisa. Rok za dostavljanje ponuda je 8. jul ove godine.

Tenderska procedura predstavlja u ovom slučaju postupak jednostavne nabavke usluga - zahtjev za dostavljanje ponuda koji se objavljuje na Elektronskom sistemu javnih nabavki (ESJN).

Softverom će se građanima obezbijediti zakonom definisano pravo da provjere vjerodostojnost svojih podataka o etničko - kulturološkim karakteristikama.

O daljem postupku tendera i ostalim povezanim informacijama, Uprava za statistiku će blagovremeno obavještavati javnost.

Saopštenje

 


.