Obavještenje o terenskim aktivnostima anketara Uprave za statistiku tokom aprila, maja i juna 2024. godine
Svjetski dan statistike

Generalna skupština Ujedinjenih nacija proglasila je 20. oktobar Svjetskim danom statistike. Cilj je afirmisanje zvanične statistike u smislu priznanja važnosti koju statistika ima u društvu, kako na nacionalnom, tako i na međunarodnom nivou. Ove godine Svjetski dan statistike obilježen je pod motom „Kvalitetnijim podacima do boljeg života”.

Direktorica MONSTATA-a mr Gordana Radojević je ovom prilikom izjavila: „Mi smo se odlučili da ovaj dan obilježimo na način što ćemo se posvetiti najmlađoj grupi korisnika - predškolskoj, školskoj populaciji i studentima. Zvaničnu statistiku prezentovaćemo u kontekstu nove strategije UN-a: Globalne politike održivog razvoja, pri tome ukazujući i na tri osnovna principa zvanične statistike: princip međunarodne metodologije, princip profesionalne nezavisnosti i princip zaštite individualnih podataka”. 

Cijeli intervju možete pogledati prateći link.

Tim povodom, MONSTAT je organizovao posjete obrazovnim institucijama u više crnogorskih opština: Vaspitna jedinica ,,POLETARAC” Podgorica, Osnovna škola  „Radomir Mitrović” Berane, Srednja ekonomsko- ugostiteljska škola u Baru kao i Univerzitet Donja Gorica. Fotografije sa prezentacije možete pronaći na linku.

.