Obavještenje o terenskim aktivnostima anketara Uprave za statistiku tokom aprila, maja i juna 2024. godine
Novosti

26.09.2016
Indeksi proizvodnje i prometa u industriji,avgust 2016. godine

Industrijska proizvodnja u Crnoj Gori u avgustu bilježi rast u odnosu na prethodni mjesec 0,7% i u odnosu na isti mjesec prethodne godine 8,1%, dok bilježi pad u odnosu na prosječnu proizvodnju iz prethodne godine 3,1% i u odnosu na isti period prethodne godine 5,2%.

Sektorski posmatrano, u periodu januar-avgust ove godine u odnosu na isti period prethodne godine svi sektori su zabilježili pad proizvodnje: vađenje ruda i kamena 30,2%, prerađivačka industrija 4,3% i snabdijevanje električnom energijom, gasom, parom i klimatizacija 3,2%.

Indeks prometa u industriji u Crnoj Gori u avgustu bilježi rast u odnosu na prethodni mjesec 27,6% i u odnosu na isti mjesec prethodne godine 1,7%, u odnosu na prosječni promet iz prethodne godine je na istom nivou, dok bilježi pad u odnosu isti period prethodne godine 20,7%.

Sektorski posmatrano, u periodu januar-avgust ove godine u odnosu na isti period prethodne godine sektor vađenje ruda i kamena je zabilježio pad prometa 56,4% i sektor prerađivačka industrija 20,2%.
Saopštenje
 


.